Μάρκου Παναγιώτα

Γεννήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Διαιτολογία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με μεταπτυχιακό στον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, καθώς και με τρίμηνη εκπαίδευση στο General Hospital οf Toronto Canada.

Συμμετείχε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών , «Οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας».

Εργάστηκε ως Κλινικός Διαιτολόγος στο Νοσοκομείο «Παίδων Π&Α. Κυριακού» και στο τμήμα κλινικής διατροφής του Νοσοκομείου ως υπεύθυνος λειτουργίας του ιατρείου παχυσαρκίας παιδιών.

Έλαβε μέρος σε κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες.

Αποσπάστηκε στο Υπουργείο Υγείας ως τμηματάρχης του τμήματος διατροφής ως το 1990.

Διετέλεσε άμισθο μέλος επιτροπών του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μέλος ομάδας ταχείας πληροφόρησης Ε.Ο.Κ, μέλος επιτροπών νομοθεσίας τροφίμων, σχολικά κυλικεία, εσωτερικός κανονισμός νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. , αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Διετέλεσε:
• Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων 1983-1985
• Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων 1985-1988
• Έφορος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων 1993-1995
• Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων 1996-1999
• Μέλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικού περιοδικού «Διατροφή- Διαιτολογία»
• Συνεργάτης της Ιατρικής Μονάδας παχυσαρκίας

Επίσης έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών, των Πανελληνίων Συνεδρίων Διατροφής-Διαιτολογίας, ημερίδων και σεμιναρίων του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, και των Διεθνών Συνεδρίων «Nutrition and fitness».

Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια και σε υπηρεσιακές συσκέψεις για τη Διατροφή και τα Τρόφιμα σε κοινοτικό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην ΙΜοΠ ως υπεύθυνος κλινικός Διατροφολόγος με αντικείμενο τη διατροφική αντιμετώπιση ασθενών μετά τη χειρουργική βαριατρική επέμβαση.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τροφή και γεύση», ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος

Γενικος Χειρουργος

Θεοδωρίδης Μιχάλης

Ειδικοτητα Ακτινοδιαγνωστικης

Login to your Account