Δημόσια Ταμεία

Τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, αναγνωρίζουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι η νοσηρή παχυσαρκία είναι ασθένεια, όπως όλες οι άλλες, και ότι η ασθένεια αυτή χρήζει χειρουργικής θεραπείας. Το ποσό που καλύπτουν τα ελληνικά ταμεία εξαρτάται από την επέμβαση, αλλά δεν αντιστοιχεί στο συνολικό κόστος της επέμβασης. Κυρίως δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος των αναλωσίμων υλικών αναγκαία για την λαπαροσκοπική επέμβαση, που αποτελούν συνήθως σημαντικό μέρος του συνολικού κόστος.

Ιδιωτικές Ασφάλειες

Οι ιδιωτικές ασφάλειες έχουν, όπως και τα δημόσια ταμεία, την συμβατική υποχρέωση να καλύπτουν τη θεραπεία της νοσηρής παχυσαρκίας των πελατών τους. Από άγνοια ή δυστυχώς ορισμένες φορές από υστεροβουλία, κάποιες ιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν να εντάξουν τις βαριατρικές επεμβάσεις στην κατηγορία της αισθητικής χειρουργικής, που δεν καλύπτεται. Οι πρακτικές αυτές είναι βέβαια παράνομες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει, ήδη από το 1998, την παχυσαρκία ως νόσο, όπως είναι η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος ή οι καρκίνοι.

Μοναδική εξαίρεση για τη μη κάλυψη της βαριατρικής επέμβασης αποτελεί η περίπτωση, όπου αναφέρεται ρητά στο ασφαλιστικό συμβόλαιο η εξαίρεση των επεμβάσεων κατά της παχυσαρκίας.

Για κάθε περεταίρω πληροφορία σχετικά με την δημόσια ή ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, επικοινωνήστε με την ΙΜοΠ στο τηλ. 210 64 10 400.

Μάθετε πόσο κοστίζει μία επέμβαση χωρίς νοσηλεία

Το Όνοματεπώνυμο σας:

Τηλέφωνο:

Το email σας (απαραίτητο):

Έπιλέξτε επέμβαση (απαραίτητο):

Έχετε ταμείο;

ΕΟΠΠΥΟΓΑΆλλοΔεν έχω ταμείο

Έχετε ιδιωτική ασφάλεια;

ΝαιΌχι

Login to your Account