Ταρνάρης Ευάγγελος

Tarnaris2 Tarnaris1

Ονομάζομαι Ταρνάρης Βαγγέλης και είμαι 26 χρονών. Από μικρή ηλικία είχα τάσεις παχυσαρκίας. Ήταν ένα θέμα που απ’ τα πρώτα χρόνια της ζωής μου απασχολούσε εμένα και την οικογένειά μου. Προσπαθούσα με τον αθλητισμό, την άσκηση και τη διατροφή να το αντιμετωπίσω αλλά γινόταν το ακριβώς αντίθετο. Μετά από κάθε μου σωματική άσκηση και διατροφική στέρηση, πείναγα περισσότερο κι έτρωγα τις διπλές ποσότητες. Μετά από κάθε στεναχώρια, από κάθε εφηβικό προβληματισμό, το έριχνα στο φαγητό. Το θέμα δηλαδή ήταν σε μένα κυρίως. Στο μυαλό μου. Είχα βρει κάτι που ξέσπαγα κι αυτό ήταν το φαγητό. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο να αυξάνεται το βάρος μου από 10 έως και 25 κιλά. Έτσι έφτασα το Μάη του 2008 να ζυγίζω 175 κιλά. Ένιωθα πως δεν ήμουν αποδεκτός από κανέναν, ούτε στη δουλειά μου, ούτε στο άλλο φύλο.

Έτσι πήρα την απόφαση να απευθυνθώ στην «ΙΜοΠ».Εκεί με περίμενε μια ολόκληρη ομάδα, ο καθένας με διαφορετικό ρολο. Είχα μια συζήτηση με τη διατροφολόγο της ΙΜοΠ, έκανα λιπομέτρηση, μίλησα με ψυχολόγο της ομάδας κάνοντας μια διερεύνηση την συμπεριφορά μου και τα αίτια και κυρίως πως νιώθω για την κατάστασή μου. Μετά ήρθε η ώρα να μάθω τις τεχνικές των χειρουργείων από το χειρουργό με απόλυτη λεπτομέρεια. Όλα αυτά έ για να επιλέξουμε μαζί την πιο κατάλληλη τεχνική βαριατρικής χειρουργικής για την περίπτωσή μου. Καταλήξαμε στο sleeve gastrectomy.

Έπειτα από λίγο καιρό χειρουργήθηκα, αφού ακολούθησα πιστά όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας. Η αλήθεια είναι πως φοβόμουν αρκετά πριν το χειρουργείο και για τη νάρκωση και για την επιτυχία της επέμβασης. Εμπιστεύθηκα ολόκληρη την ιατρική ομάδα, όμως και η εξέλιξη ήταν ιδανική για μένα. Έχασα 60 κιλά τον πρώτο χρόνο, φυσικά υπό την παρακολούθηση της ομάδας, περίπου μια φορά το μήνα.

Σήμερα ζυγίζω 100 κιλά και είμαι ένας άλλος άνθρωπος εσωτερικά και εξωτερικά.
Κρίνω ότι ήταν ο μόνος τρόπος να χάσω κιλά και να φτιάξω τη ζωή μου απ’ όλες τις πλευρές. Το να μην πεινάω με βοήθησε στο να χάσω κιλά εύκολα και χωρίς παρενέργειες στην υγεία μου. Η «συνταγή» της ΙΜοΠ ήταν πετυχημένη, επειδή όμως το ήθελα εγώ.
Η ζωή είναι πολύ πιο ωραία με 75 κιλά λιγότερα !

Login to your Account